Hasan Usta’nın 45 yıllık sırrı! Damakta dağılan peynir helvası böyle yapılıyormuş Posted on Ocak 5, 2025Author admin 0 Evinizde pratik bir halde peynir helvası hazırlayarak Çanakkale ve Tekirdağ’ın lezzetlerini sofranıza taşıyabilirsiniz. Bilhassa Çanakkaleli köylüler tarafından tercih edilen peynir helvası, değerli püf noktalarıyla hazırlandığı vakit nefis oluyor. İşte tanımı. Malzemeler – 250 g taze mozarella peyniri– 1 tepeleme yemek kaşığı un– 3/4 su bardağı şeker– Çay kaşığının ucuyla toz safran (renk vermesi için kullanılıyor, kaide değil) Tekirdağ’ın Karacakılavuz köyünde 45 yıldır peynir helvası yapan Hasan usta, helvanın imal süreci hakkında bilinmesi gereken en kıymetli püf noktayı paylaştı. Orta ateşte daima karıştırdığınız vakit helvanın daha lezzetli olacağını söyledi. Püf noktalara dikkat ederek yemeye doyamayacağınız bir peynir helvası tüketebilirsiniz. Yapması ise hayli kolay. Birinci olarak peyniri ezip bir tencereye alın. Akabinde orta ateşte daima karıştırmaya başlayın. Eriyip sakız üzere olana kadar pişirmelisiniz. Unu ekleyip topak hali gidene kadar pişirin. Şekeri ekleyip özleşene kadar pişirebilirsiniz. Hazırladığınız lezzetli helvayı sade dondurmayla servis edebilirsiniz. Dondurma ile servis ettiğiniz helva çok daha lezzetli olacak. Helva hazırlarken şeker ölçüsünü peynirin doğal tuzluluğuna nazaran ayarlayın. Şayet peyniriniz hafif tuzluysa, şeker ölçüsünü artırabilirsiniz. Peynirin büsbütün eriyip karışıma homojen bir biçimde dağılması gerekiyor. Bunun için daima karıştırarak peynirin tam olarak erimesini sağlayın. Helvayı pişirme evresinden sonra fırın tepsisine döküp üzerini düzleyebilirsiniz. Üzerine yavaşça tereyağı sürerek fırında kızartabilirsiniz. Fırın kullanmıyorsanız, ocakta pişirme sürecini tamamladıktan sonra helvayı küçük porsiyonlar halinde servis edin.