Biberi bir de böyle kurutun! Fırına atınca hemen pişiyor, meğer çok pratikmiş Posted on Ağustos 4, 2024Author admin 0 Biber, ülkemizde en sık tüketilen sebzeler ortasında yer alıyor. İçerisindeki vitaminler, protein ve lif yüksekliği de beden için epeyce yararlı. Çok yararlı olsa da hazırlık basamağına dikkat edilmediğinde yararlarını yitirebilir. İşte biber kuruturken yapılması gerekenler. Biberleri kurutma süreci için lezzetli olmasını sağlamak dışında sıhhat yararlarını kaybetmemesi için kimi kademelere dikkat edilmeli. Uzun ömürlü kalması ve taze taze tüketmek için bu evreleri es geçmeyin. İlk olarak bahçeden aldığınız biberleri büyük bir leğenin içine doldurup uygunca temizlemelisiniz. Akabinde kuru bir bezin üstüne serin. Biberlerin acı olma ihtimaline karşı ellerinizi koruyun. Eldiven taktıktan sonra biberlerin içini boşaltıp çekirdeklerini ayıklayın. İçini boşalttığınız biberlerin çekirdeklerinden büsbütün ayrılması için içini yıkayın. Kuruması için bir kenara alın, akabinde iplere dizmeye başlayın. Güneşte kurutma usulü en sık kullanılan formüller ortasında. Süreç bittiğinde güneş gören bir alanda kurutabilirsiniz. Ancak biberlerden salça yapmak istiyorsanız tekniğin biraz değiştirilmesi gerekiyor. Yıkadığınız biberleri bıçak yardımıyla uzunlamasına kesip kesimlere ayırın. Akabinde tuzlayıp karıştırın. Tuzladığınız biberleri pak bir tepsiye dizip güneşin altında kurumaya bırakın. Biberleriniz 3-4 gün içerisinde kuruyacaktır. Bu süreçten sonra salça hazırlamak çok kolaylaşacak. Biberleri ağzı sıkı bir kavanozun içerisine koyabilir yahut buzdolabında bekletebilirsiniz. Uzun mühlet taze kalacaktır. Farklı bir alternatif ise biberleri fırında kurutmaktan geçiyor. Fırın kullanmak, güneşte kurutmaya nazaran daha süratli bir usul. Yıkadığınız biberleri fırın tepsisine dizip 65 derecede pişirin. Fırın kapağını açmadan biberleri aralıklı olarak denetim edebilirsiniz. Rengi değişip kurumaya başlayana kadar bekletin. Büsbütün kuruduğunda fırından çıkarabilirsiniz. Bu sistem, öbür tekniklere nazaran daha süratli olacaktır. Üstelik biberlerin tadında rastgele bir değişiklik fark edilmeyecek.